Violisten
     Andere musici
 I   Wie zijn wij  I   Klanten  I  Ontwerp  I   Concerten  I   Prijzen   I  Contact 

 

Gabriel Aguilera

Chileense
zanger-gitarist,
multi-instrumentalist


solo - duo- trio

 

 

Concert optie: "Zuid-Amerika ontmoet Italië"

Een concertprogramna met volksmuziek uit Chili en Italië. Als duo of trio te boeken

Al enige jaren heeft Gabriel Aguilera een atelier als instrumentbouwer in de buurt van Rome, en heeft daar musici ontmoet die verassend aansloten bij de Zuid-Amerikaanse traditionele muziek.
In dit concert maken de musici een reis langs verschillende Latijns Amerikaanse ritmes en melodieën , van de ‘Milonga al choro’, de carnavals Cumbia maar ook enkele zuid-Italiaanse ritmes zoals de Tarantella en de Pizzica.

Een zoektocht waar beide welluidende muziekculturen samenkomen, waarbij de overeenkomsten en de verschillen gezocht en gevonden worden. En in dit geval horen we de schittering van natuurlijk zowel de Italiaanse en Zuid-Amerikaanse Latijnse cultuur en sfeer, met een tweetal Italiaanse topmusici uit Rome.

Gabriel Aguilera: Gitaar, Charango, Tiple, Zang
Fiore Benigni: Organetto- Diatonische Accordeon
Augusto Pierozzi: Saxofoon, FluitOpname Keizersgrachtkerk jan. 2011:
Cuatreando


Gabriel Aguilera

Een bijzonder veelzijdige zanger-gitarist met een enorm Latijns Amerikaans repertoire en bespeler van een grote varieteit aan Zuid-Amerikaanse snaarinstrumenten.

Gabriel Aguilera kent de muziek van het continent waar hij geboren is als geen ander. Hij is zelf een meester in het spelen van allerlei snaarinstrumenten, die hij ook zelf bouwt in eigen atelier.

Hij is als solist werkzaam, maar heeft vooral naam gemaakt in Amsterdam als de inspirator van vele initiatieven in de uitvoering van Latijns-Amerikaanse muziek samen met een uitgebreide kring van musici op de meest uiteenlopende instrumenten.

Hij speelt ook in de Latijns-Amerikaanse groep Musica Temprana, die Latijns-Amerikaanse Barokmuziek uitvoert.

 prijzen op aanvraag

tel 035-6920982
of 06-41914973

of stuur een e-mail via de
contactpagina

 

          www.violisten.nl            info@violisten.nl          035 6920982           035 6920982